Utbyte av avgassystem i Stockholm

Avgassystemet kan du byta ut hos oss. Bilens avgassystem är komplext och består av mer än avgasröret som sticker under bilens baksida. Moderna bilar är utrustade med en katalysator, som renar motorns förbränningsavgaser från de värsta föroreningarna. Det handlar främst om Kolmonoxid och kolväten bland annat.

Förutom katalysatorn dämpas motorljudet med hjälp av motorljudet. Avgassystemet kan vara utrustade med flera ljuddämpare, i vissa fall bakre och mittre ljuddämpare. Ljuddämparen använder sig av absorberingsprincipen och reflektionsprincipen. Absorberingsprincipen innebär att ljuddämparen är fylld med material så som stenull eller fibermatta, material som absorberar ljudet.
Reflektionsprincipen innebär att ljudvågorna som passerar ljuddämparen måste passera hinder som har konstruerats inuti själva ljuddämparen.

Om avgassystem

Bilens avgassystem är konstruerat så att motorn får rätt motstånd på avgaserna, vilket innebär att ju högre effekt en motor har, desto större avgassystem. Detta visar sig i form av större diameter på avgasrören. Har avgasröret hål påverkar det motståndet och bränsleförbrukningen ökar i längden. I längden blir detta dyrt.

Avgassystems livslängd

Det är svårt att fastställa avgassystemets livslängd. Det är ett antal olika faktorer som spelar in, såsom förbrukning, körstil men speciellt kallstarter som bidrar till att avgassystem rostar, I genomsnitt brukar avgasrör hålla i cirka 3-6 år innan det behöver repareras eller bytas ut. Vi hjälper dig självklart med att reparera eller byta ut komponenter ur avgassystemet i din bil. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontakta oss för efterfrågan

eller ring oss på  070 773 45 55.

Hitta hit


Vi finns vid Hallunda centrum, strax söder om Stockholm (400m från E4-an). Klicka på adressen nedan för karta.

Adress: Tomtbergavägen 6, 145 67 Norsborg

Telefon: 070 773 45 55

E-post: Klicka här för att mejla

Vägbeskrivning

Öppettider


Mån - Fre: 08:00 - 18:00

Lördag: 10:00 - 15:00

Söndag: Stängt