Byte av kamrem

En kamrem eller kamkedja driver kamaxeln i motorn och håller inställningarna mellan kamaxeln och vevaxeln på plats, så att de inte brakar ihop. På så sätt synkroniseras motorns olika axlar och motorns driftscykler sker koordinerat, Utan kamremmen fungerar inte motorn överhuvudtaget Om kamrem eller kamkedja är utsliten och kuggar över eller går av så kan detta leda till ett motorhaveri. Det i sin tur kan bli en dyr historia  som ägaren undviker bäst genom att följa motortillverkarens rekommendationer och göra kamremsbyte efter antal körda mil eller år i bruk. Du ska alltså inte överskrida det rekommenderade antalet körda mil eller år. Välkommen till oss på RF bilservice, vi hjälper dig med kamremsbytet.

Bara kamremmen?

Det är inte bara kamremmen som byts ut i din bil när det väl sker. Oftast ingår en sats av reservdelar som håller kamremmen spänd och ser till att den rullar smidigt.
Reservdelarna brukar vara dessa

  • Kamrem / kamkedja
  • Löprulle
  • Spännare
  • Vibrationsdämpare
  • Vattenpump

Reservdelarna varierar beroende på hur motorn är konstruerad.

Kontakta oss för efterfrågan

eller ring oss på  070 773 45 55.

Om RF bilservice


RF Bilservice är en privatägd bilverkstad i Botkyrka som drivs av yrkesverksamma med minst 10 års erfarenhet i branchen. Med specialistkunskaper kring de vanligaste områdena inom bilservice erbjuds bilreparationer till konkurrenskraftiga priser.Som policy får RFs kunder alltid 1 års garanti då RFs vision är en trygg och bekymmerfri servning av din bil. Välkommen till RF Bilservice, en auktoriserad AD bilverkstad.

Hitta hit


Vi finns vid Hallunda centrum, strax söder om Stockholm (400m från E4-an). Klicka på adressen nedan för karta.

Adress: Tomtbergavägen 6, 145 67 Norsborg

Telefon: 070 773 45 55

E-post: Klicka här för att mejla

Vägbeskrivning

Öppettider


Mån - Fre: 08:00 - 18:00

Lördag: 10:00 - 15:00

Söndag: Stängt